Sari la conținut

Revenirea în V a economiei este o certitudine, anunță ministrul Finanțelor, Florin Cîțu

Datele oficiale INS și Eurostat confirmă scenariul de revenire în V a economiei prognozat de Florin Cîțu, anunță acesta într-un mesaj publicat pe Facebook. Rezultatele se datorează faptului că ministerul Finanțelor a injectat lichiditate în economie în perioada de criză generată de pandemia COVID-19, potrivit șefului de la Finanțe.

Revenirea în V a economiei – o certitudine. (…) Toate datele oficiale, INS și EUROSTAT, confirmă acest scenariu. (…) În perioada de criză am reușit această performanță pentru că am injectat lichiditate în economie de la ministerul de finanțe (după 7 luni 27.01 mld lei, 2,55% din PIB, au rămas în mediul economic prin facilitățile fiscale, investiții și cheltuieli excepționale adoptate pentru combaterea efectelor epidemiei de COVID-19) și am crescut masiv investițiile (record după 8 luni – 24.7 miliarde lei), a scris Florin Cîțu pe Facebook.

Potrivit acestuia, PNL a administrat cu prudență și responsabilitate finanțele țării în „cea mai grea perioadă din ultima sută de ani”:

După 8 luni de zile, în plină criză economică, cu o creștere a deficitului generată de cheltuieli legate de COVID-19 (6.6 miliarde lei cheltuieli directe) și scăderea veniturilor bugetare, am reușit performanța de a SCĂDEA dobânzile pentru TOT portofoliul cu 0,2 puncte procentuale. O economie de aproape 100 milioane euro, a subliniat ministrul.