Sari la conținut

Undă verde la proteste începând cu următoarea stare de alertă, anunță premierul

Guvernul a agreat reluarea adunărilor publice și manifestațiilor, a declarat astăzi premierul Ludovic Orban, potrivit căruia luni are loc reuniunea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă și apoi ședința de Guvern pentru a aproba hotărârea privind prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile.

Vom avea Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă luni, la 11:00, la 12:00 am convocat şedinţă de Guvern şi vom lua decizii. Deocamdată am agreat – că am avut mai multe solicitări – să permitem reluarea adunărilor publice, manifestaţiilor. Sigur că am fost favorabil ideii de a permite organizarea de adunări publice, de manifestaţii, sigur, în condiţiile de protecţie sanitară care sunt stabilite pentru alte evenimente, a declarat prim-ministrul la Călărași.

„Cel mai probabil”, la manifestații vor fi permise 100 de persoane în aer liber:

Cel mai probabil, cât e permis şi acum la adunările electorale: 100 de persoane în aer liber, cu distanţare fizică, cu obligaţia de a purta mască. Nu vreau să mai cenzurăm sau cineva să comenteze că noi cenzurăm dreptul oamenilor de a protesta, dreptul oamenilor de a se manifesta prin adunări publice, dar vom avea grijă să fie respectate regulile de protecţie sanitară, a completat Ludovic Orban.