Sari la conținut

PNL se va bate în Parlament ca partidele politice să nu accepte majorarea cu 40% a pensiilor și creșterea salariilor profesorilor în 2020

Liberalii vor negocia în Parlament cu toate formațiunile politice pentru ca proiectul de rectificare bugetară cu amendamentele adoptate de PSD în comisiile de buget din Parlament privind majorarea cu 40% a pensiilor și creșterea din acest an a salariilor profesorilor, care „declanșează falimentul României”, să fie retrimis înapoi în comisii.

În plen vom negocia cu toate formaţiunile politice pentru a le cere sprijinul, astfel încât să refacem raportul, să retrimitem în comisie acest raport al Comisiei de buget – finanţe care declanşează falimentul României.

Sunt convins că, aşa cum au fost alături – nu de noi, de PNL, alături de ceea ce înseamnă raţionalitate, ceea ce înseamnă corectitudine, la fel o să ne putem bizui în plen pe o atitudine raţională. În acest caz, PSD va fi în minoritate şi vom putea retrimite la comisia de buget-finanţe, a declarat premierul Ludovic Orban.

Reamintim că, în cursul acestei săptămâni, PSD a adoptat în comisiile de buget din Parlament abrogarea prevederii Guvernului privind creșterea cu 14% a pensiilor și menținerea în vigoare a creșterii punctului de pensie cu 40%, dar și majorarea salariilor profesorilor din acest an, nu din 2021. Liberalii au criticat puternic demersul social-democraților, pe care îi acuză că aruncă în aer finanțele României.