Sari la conținut

Florin Cîțu: România a avut în T3 cea mai mare creştere economică trimestrială din ultimii 20 de ani

România a avut în trimestrul trei al acestui an cea mai mare creştere economică trimestrială din ultimii 20 de ani, a declarat astăzi ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, care a spus că, față de trimestrul precedent, economia țării noastre a crescut cu 5,6%.

Au mai fost recesiuni în România, au mai fost situaţii dificile, nici una nu a fost la fel de dificilă ca aceasta, şi totuşi am reuşit în această perioadă să avem cea mai mare creştere economică trimestrială din ultimii 20 de ani. Mai mult, revenirea economiei trimestrul trei din 2020, relativ la trimestrul doi, este cea mai rapidă revenire a economiei noastre din ultimii 20 de ani. Dacă ne uităm la 2020, avem o perioadă de criză în 2008, 2009, 2010, vedem că revenirea în trimestrul trei din 2020 este cea mai rapidă. Celelalte crize au durat câteva trimestre, au durat chiar câţiva ani de zile. De aici pornim: cea mai mare creştere economică trimestrială din ultimii 20 de ani şi cea mai rapidă revenire a economiei, a declarat ministrul Finanțelor în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit acestuia, raportat la media ultimilor 20 de ani, creșterea economică trimestrială a României este de 1,45%, în timp ce, față de trimestrul al doilea, în T3 țara noastră a avut o creștere de 5,6%.

Florin Cîțu este optimist cu privire la evoluția economiei din acest an, deși INS a anunțat cu o zi în urmă o scădere de 6% în T3 față de aceeași perioadă din 2019 – pe care ministrul o pune pe seama unui T3 2019 „foarte bun”.