Sari la conținut

Ludovic Orban: Bătălia contra traficului de persoane trebuie dată pe toate planurile

Cauza principală a traficului de persoane stă în sărăcie, în lipsa de educație și în eșecul autorităților de a asigura condiții decente de trai pentru fiecare copil din România, a declarat astăzi liderul PNL, Ludovic Orban, care a precizat că bătălia împotriva acestuia trebuie purtată pe toate planurile.

Bătălia contra traficului de persoane este o bătălie pentru fiecare om care poate fi salvat şi, din păcate, această bătălie este o bătălie care trebuie dată pe toate planurile. Cauza principală a traficului de persoane rezidă în condiţiile de viaţă, în sărăcie, în cultura sărăciei, în lipsa de educaţie şi în nereuşita noastră de a putea asigura condiţii decente de viaţă şi şansa la educaţie în viaţă pentru fiecare copil, indiferent din ce familie provine, a spus liderul PNL în cadrul unui eveniment organizat de Ziua Internațională a Drepturilor Omului de către Ambasada Statelor Unite în România.

Atât Ministerul de Interne, cât și Ministerul de Justiţie „s-au concentrat” pentru a intensifica lupta împotriva traficului de persoane, a mai precizat Ludovic Orban, exprimându-și încrederea în acordul semnat astăzi între Primăria Generală a Capitalei, Biserica Ortodoxă Română și Agenţia de Luptă împotriva Traficului de Persoane.

Nu am avut foarte mult timp, dar pot să vă asigur că Ministerul de Interne, Ministerul de Justiţie, toţi cei care au atribuţii în acest domeniu s-au concentrat pentru a intensifica lupta împotriva traficului de persoane. Faptul că astăzi practic se semnează un acord, un parteneriat între Primăria Generală a Capitalei, Biserica Ortodoxă Română, Agenţia de Luptă împotriva Traficului de Persoane este un lucru de aplaudat şi sunt convins că va da rezultate deosebite în ceea ce priveşte readucerea la o viaţă cât mai normală a victimelor traficului de persoane, a adăugat președintele liberalilor.

Categorii

PNL, Social

Etichete