Sari la conținut

Economia României va crește cu 7,3% în 2021, prognozează Banca Mondială

Economia României va crește cu 7,3% în 2021, potrivit Băncii Mondiale, care și-a îmbunătățit estimările privind evoluția economiei noastre în acest an.

În 2022, creșterea economică a țării noastre va încetini până la 4,8%, în 2023 aceasta urmând să fie de 3,9%, conform celei mai recente ediţii a Actualizării Economice Regionale a Băncii Mondiale (ECA Economic Update).

Instituția financiară menționează o redresare surprinzător de puternică în prima jumătate a acestui an, care a stimulat activitatea economică pe pieţele emergente şi în ţările în curs de dezvoltare din regiunea Europa şi Asia Centrală și pe baza căreia economia regională ar urma să aibă o creștere de 5,5% în 2021 și de 3,4% în 2022.

Pandemia continuă să modeleze perspectivele economice pentru Europa şi Asia Centrală. Cu toate acestea, odată cu creşterea ratelor de vaccinare în regiune, factorii de decizie se pot concentra acum pe asigurarea faptului că recuperarea post-pandemică este incluzivă, rezilientă şi durabilă. Asigurarea unui mediu de afaceri competitiv care facilitează antreprenoriatul şi promovează dinamismul sectorului privat sunt importante pentru o creştere economică pe termen lung, a declarat Anna Bjerde, Vicepreşedinte al Băncii Mondiale pentru regiunea Europa şi Asia Centrală.