Sari la conținut

Ce spune Ministerul Apărării despre racheta care a zburat aproape de spațiul aerian al României

Potrivit autorităților române, sistemul de supraveghere aeriană al Forțelor Aeriene Române a detectat vineri, 10 februarie, o țintă aeriană lansată din Marea Neagră de pe o navă rusească de luptă. Aceasta ar fi străpuns spațiul aerian al Ucrainei și al Republicii Moldova, fiind trimisă către Ucraina, dar nu a intersectat spațiul aerian al României, potrivit Ministerului Apărării Naționale (MApN).

Clarificarea a venit în urma unei declarații a autorităților de la Kiev, care au spus că rachete rusești ar fi tranzitat și România înainte să-și lovească țintele în Ucraina.

Autoritățile române au aplicat toate procedurile standard de la momentul detectării lansării țintei și până la clarificarea completă a acestei situații. În plus, la ora 10.38, două aeronave MiG-21 LanceR ale Forțelor Aeriene Române din serviciul de luptă Poliție Aeriană sub comandă NATO, care se aflau în acea perioadă într-un zbor de exercițiu, au fost redirecționate către zona de Nord a României pentru a suplimenta opțiunile de reacție, a transmis MApN.