Sari la conținut

Ministrul Sănătății, despre situația pacienților afectați de exploziile de la stația GPL din Crevedia

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a oferit câteva precizări referitoare la situațiile pacienților răniți sau cu arsuri în urma exploziilor unei stații GPL din Crevedia, Ilfov, incident în urma căruia 3 oameni și-au pierdut viața, iar peste 50 au fost răniți. 20 de pacienți ar fi fost deja externați.

Ministrul a declarat că unul dintre pacienții transferați în Belgia în urma exploziei de la Crevedia a fost detubat și respiră spontan. De asemenea, un pacient transferat în Austria se bucură de o evoluție bună și ar urma să fie transferat în următoarea săptămână.

Avem încă în continuare în Bucureşti doi pacienţi foarte grav, unul care are arsură de peste 95% din suprafaţa corpului, la Spitalul Floreasca, celălalt la Bagdasar-Arseni, un bărbat nepalez cu arsură de peste 90%. Sunt în stare critică amândoi şi cu prognostic rezervat. În rest, sunt pacienţi cu stare uşoară sau medie, 21 sunt internaţi la Spitalul Floreasca, Bagdasar-Arseni şi Spitalul de Chirurgie Plastică şi Reparatorie (…) De asemenea, avem acea problemă la Milano, unde există pacientul cu peste 90% din suprafaţa corpului cu arsuri, el este stabil dar rămâne în stare critică, iar celălalt pacient este în curs de detubare care are arsuri pe mai mult de 45% din suprafaţă. Ambii pacienţi din civili, se află în curs de detubare urmând să fie transferaţi într-o secţie de mari arşi (…) De asemenea o veste bună din Norvegia unde este un pompier, un pacient cu o suprafaţă a corpului arsă de peste 25%, respiră spontan, este stabil hemo-dinamic, se simte bine, starea de sănătate s-a ameliorat iar de astăzi începe şedinţele de fizioterapie şi recuperare, a declarat ministrul Sănătății.