Sari la conținut

PSD votează prelungirea Stării de Urgență

PSD va vota prelungirea stării de urgență, a declarat astăzi Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD, afirmând că în prezent guvernarea este în mijlocul unui haos generalizat și acuzând Executivul condus de Ludovic Orban că a refuzat mâna întinsă de Parlament, în condițiile în care nu are nici o relație interinstituțională bună cu președintele Klaus Iohannis.

Acest guvern nu lucrează pentru români, pentru sănătatea și siguranța lor, pentru locurile lor de muncă, pentru nivelul lor de trai, pentru a avea o perspectivă și nu doar un slogan că totul va fi bine. (…) Trebuie să vină urgent cu un plan de acțiune concret pentru testarea masivă a populației, pentru transparența informărilor și a achizițiilor făcute, pentru relansarea economiei și salvarea locurilor de muncă, a declarat astăzi Marcel Ciolacu.

Guvernul a ajuns într-un punct critic, susține președintele interimar al social-democraților, însă PSD va acționa responsabil, „ca de fiecare dată”:

PSD va fi responsabil, ca de fiecare dată. Am înțeles că în acest moment Guvernul nu dorește să testeze masiv populația, ca să putem discuta apoi despre o repornire a economiei și despre ridicarea treptată a interdicțiilor. Dar nu putem nici să ne jucăm cu sănătatea și cu siguranța oamenilor, așa cum o face ministrul Vela prin deciziile sale. Avem o majoritate în Parlament, o majoritate decisă să ia măsurile pe care Guvernul nu le ia. De aceea, am decis astăzi că vom vota prelungirea stării de urgență, a adăugat Marcel Ciolacu.

În 60 de zile de la încetarea Stării de Urgență, Curtea de Conturi va face un control pentru a prezenta Parlamentului un raport cu privire la achizițiile publice făcute în această perioadă, a mai precizat Ciolacu.